slovenščina  
home about news contact newsletters
 
  Home  /   Brain training  /  Razlaga binauralnih tonov

Razlaga binauralnih tonov Izdelek Uporaba nevrovadbe Koristi Preizkus nevrovadbe
 
 
Zgodovina binauralnih tonov
Raziskave binauralnih tonov
Inovacije = nevrovadba
Razlaga binauralnih tonov

V zadnjih letih so nevrologi ugotovili, da možgani niso nespremenljiva, rigidna gmota nevronov, temveč odprt plastični sistem, ki se nenehno spreminja in prilagaja. Procese prilagajanja opisujejo z dvema terminoma: nevroplastičnost pomeni spreminjanje starih in tvorjenje novih nevronskih povezav ter nevrogeneza - torej rast novih nevronov. Da ta dva procesa stečeta moramo svoje možgane ustrezno trenirati, tako da dosežemo nek prag, pri katerem se bodo nevroni ustrezno reorganizirali in da bodo nov dražljaj lahko ustrezno obdelali. VelosiMed nevrovadba dovaja možganom ravno ta stimulus, ki pomaga nevronom k tvorjenju novih povezav. Deluje tako, da možganom pomaga, da so močneje zastopane tudi nižje frekvence možganskega delovanja, in da hemisferi začneta delovati bolj uravnoteženo in usklajeno. Večja je nesimetričnost v delovanju med levo in desno možgansko hemisfero, večji je občutek strahu, osamljenosti, ločenosti, napetosti in izolacije. V skrajnem primeru se ta neuravnovešenost odraža v raznih disfunkcionalnih vedenjih in odvisnostih (od stresa, alkohola, drog, hrane, seksa, TV-ja...). Redna meditacija uravnoveša delovanje možganskih hemisfer in nam pomaga premagovati naše strahove in zavore, vendar je proces zelo dolgotrajen. Z uporabo VelosiMed nevrovadbe lahko ta proces uravnovešanja hemisfer znatno pospešimo. Že leta 1973 sta neodvisno drug od drugega Dr. Gerald Oster in Dr. Robert Monroe pokazala, da pri uporabi tehnologij, podobnih VelosiMed nevrovadbi, delujeta obe možganski polovici sinhrono (usklajeno) tako po frekvenci, kot po amplitudi in fazi.
Poglejte si še: pogosta vprašanja o VelosiMed Nevrovadbi

Mnenja udeležencev

 • 11.06.2014  
  Alenka: Nevrovada mi je pomagala iz dokaj depresivnega obdobja. Dejansko sem veliko bolj pozorna na to kaj in kako delam. Imam več izbire v življenju, pa ...
 • 11.06.2014  
  Vesna: Neverjetno me pomirja. Lažje grem skozi dan. Hvala.

 • 06.12.2013  
  Milena: Hvala!

  ne morem verjeti, da migren ni več. Nevrovadba je super.

Thought for the day

Seveda imamo svojo temno stran .... Ubijamo s sovraštvom, mar ne? Zažigamo ljudi v imenu Boga. Uničujemo sebe; izničujemož ivljenje na tem planetu; uničujemo samo Zemljo. In potem se oblečemo v meniška oblačila in Bog nam spregovori direktno. In kaj nam Gospod govori? Da moramo biti dobri dečki/deklice, drugače nas bo kaznoval. Gospod Bog nam preti že stoletja pa nismo prav nič drugačni. Pa ne zato ker bi bili zlobni, ampak zato ker smo zabiti. Človeštvo ima svojo temno stran, seveda jo ima, in imenuje se neumnost.

Don Juan v The Power of Silence (Moč tišine), Carlos Castaneda


Nakupovalni pogoji Zanimive povezave Seznam/cenik delavnic Zanimivo in novosti Hipnoza


 
  aims, objectives | curiosity | faq | newsletters | glossary  
 
  STAY CONNECTED     |  2010 © Most-si d.o.o. All rights reserved SITEMAP | AUTHORS