english  
domov o nas novice kontakt novičarska lista
 
  Domov  /  Pogosta vprašanja  /  Psihoterapija
   
 
 
Pot k sebi
Nevrovadba (10)
Psihoterapija (6)
Spirala življenja (1)
Prosto potapljanje kot meditacija
Pogosta vprašanja - Psihoterapija

Slišal sem, da je mogoče hipnotizirati le osebe s šibko voljo in mentalno motene osebe
Resnica je ravno obratna. Najboljši subjekti za hipnozo so ljudje z močno voljo, visoko intelektualno in emocionalno inteligenco. Ti ljudje imajo običajno dobro razvito vizualizacijo, vživljanje v svoje občutke in čustva, ki jih podoživljajo zelo živo in globoko, imajo razvito domišljijo in so sposobni visoke koncentracije - to so temeljne lastnosti, ki so zaželjene za čim bolj uspešno hipnozo oziroma terapijo v hipnozi.

Bojim se, da se ne bom prebudil iz hipnoze
Glede tega vam ni potrebno skrbeti. Tudi, če vas hipnotizira nekdo, ki tega ni preveč vešč in ne ve kako vas pripeljati iz hipnotičnega stanja se boste slej ko prej (običajno po dveh urah) „zbudili“ sami od sebe.
Mene ni mogoče hipnotizirati...
Ne gre za to, da ne morete biti, temveč za to, da nočete biti hipnotizirani. Če ste pripravljeni biti hipnotizirani in imate pravi motiv in motivacijo za to, vas je mogoče hipnotizirati. Če mislite, da vas ni mogoče hipnotizirati se vprašajte: „Zakaj se bojim biti hipnotiziran?“ Vsakdo je lahko hipnotiziran. Če se lahko spomnite vašo najljubšo pesem ali si zamislite vonj vaše najljubše vonjave ali v mislih vidite obraz ljubljene osebe, potem ste že primeren kandidat. Ljudje z močno voljo in sposobnostjo vizualizacije ali domišljije so najodličnejši kandidati. Pravzaprav ste bili že neštetokrat v avtohipnozi: ko ste se zasanjali, se popolnoma vživeli v neko dejavnost, v film, zgodbo. Lahek trans doživite vsak dan vsaj dvakrat: tik pred spanjem in tik preden se zbudite.
Strah me je, da mi boste dali napačne post hipnotične sugestije in bom naredil/a nekaj kar je proti mojim moralnim in etičnim načelom.
Mogoče ste videli filme v katerih so ljudje “hipnotiziani”, da naredijo neko kriminalno dejanje: to je popolnoma izmišljeno. Da bi delovali proti svoji volji in moralnemu kodu, bi morali biti podvrženi t.i. “pranju možganov”, ki pa je najbolj kruto psihično in fizično mučenje. Tega pri nas ne počnemo: )
V hipnozi lahko terapevt naredi kaj napačnega in poškoduje mojo psiho
Vse kar lahko naredim za vas je, da vam pomagam reševati vaše probleme. Če se niste pripravljeni spremeniti ali soočiti s s svojimi problemi vam ne morem pomagati. Če vam katera od mojih sugestij ne ustreza, bosta to sugestijo vaša zavest in podzavest enostavno zavrnili.
Na hipnotizerski predstavi je hipnotizer pripravil ljudi, da so počeli stvari, ki jih jaz ne bi nikoli!
Res je: videli ste stvari, ki jih vi ne bi nikoli počeli – in zato jih ne bi počeli niti v stanju hipnoze. Oderski hipnotizer je zelo izurjen v tem , da izbere v publiki pravo osebo, ki rada nastopa in se „kaže“ in hipnoza ji daje dober izgovor, da to počne, ne da bi jo bilo treba biti sram, češ „hipnotizer me je pripravil do tega...“
Modra misel

„Nihče ne postane razsvetljen s predstavljanjem in iskanjem božje luči, temveč z osvetlitvijo svojih temnih kotov!“

C.G. Jung

 
  nameni, cilji | zanimivo | pogosta vprašanja | novičarska lista | slovar izrazov  
 
  OSTANIMO POVEZANI     |  2010 © Most-si d.o.o. Vse pravice pridržane KAZALO STRANI | AVTORJI