english  
domov o nas novice kontakt novičarska lista
 
  Domov  /  O nas  /  Petra
   
 
 
Mojca
Petra
Marko
Barvna simbolika
Petra

Mag. Petra Veber, univ. dipl. psih.  Družinks terapevtka;

Univerzitetni študij psihologije je uspešno nadgradila z magisterijem iz področja razvojne psihologije. Pri tem je raziskovala prepričanja in etnoteorije staršev, ki jih imajo o vzgoji in igri njihovih otrok. Več let je opravljala delo kot šolska psihologinja, svetovalka, kjer se je posvetila delu z dijaki, učitelji, poklicnemu svetovanju, prav tako pa je aktivno delala tudi s straši dijakov.

Po večletnem delu v šolstvu, je svojo pot nadaljevala na Inšitutu za rehabilitacijo. V veliki meri se je posvečala ne le diagnostiki otrok, ampak je nudila tudi oporo in strokovni suport staršem oz. njihovimi družinami. Med tem je zaključila specialistični študij iz področja sistemske družinske psihoterapije. Svoje strokovno znanje in izkušnje sedaj uspešno uporablja tako pri terapevtskem delu z družinami in pari kot pri individualni obravnavi.

Pri delu z družinami je izjemno kreativna, še posebej ko je to potrebno pri obravnavi družin z majhnimi otroki ali mladostniki. Uporablja pristop dela s pomočjo „reke življenja“, pri katerem lahko aktivno sedelujejo vsi družinski člani tudi zelo majhni otroci. Gre za aktivni način dela, kjer so vsi veliko v gibanju, uporabljajo lutke, različne simbole in barvne vrvi, ki predstavljajo življenski tok vsake družine in njenih članov.

Modra misel

Oseba ni niti stvar, niti proces, temveč odprtina, oziroma prostor skozi katerega se lahko udejanji absolutno.

Ken Wilber

 
  nameni, cilji | zanimivo | pogosta vprašanja | novičarska lista | slovar izrazov  
 
  OSTANIMO POVEZANI     |  2010 © Most-si d.o.o. Vse pravice pridržane KAZALO STRANI | AVTORJI