english  
domov o nas novice kontakt novičarska lista
 
  Domov  /  Zanimivo  /  Pot k sebi
   
 
 
Pot k sebi (9)
Nevrovadba
Psihoterapija (8)
Spirala življenja (8)
Prosto potapljanje kot meditacija (3)
Zanimivo - Pot k sebi

Najbolj kontraverzni video, zares vreden ogleda!

Vishen iz združenja FinerMinds na zelo nazoren in enostaven način razloži stopnje zavesti in zakaj, sedaj tako popularna Skrivnost in Zakon privlačnosti za nekatere (navidezno) ne deluje.

Zavest razdeli na grobih pet stopenj:

  1. Blaga zavest

  2. Določena namera

  3. Osvoboditev preteklih programov

  4. Stanje dopuščanja

  5. Osebni mehurček realnosti

 

 

Dejstvo je, da film/knjiga Skrivnost govori le o 1. nivoju zavesti. Če pa želimo dejansko aktivno udejanjati našo realnost potrebujemo vsaj 3. stopnjo zavesti. Dejstvo je, da od 3. do 5. stopnje pravzaprav ni več veliko in da se običajno zadnje tri stopnje med seboj prepletajo – odvisno pač od tega kako dobro smo se očistili programov, predsodkov, verjetij, ki sploh niso naša last!

V Centru Velosimed se zelo dobro zavedamo vseh teh petih aspektov ali nivojev zavesti, vendar smo, zanimivo, do the spoznanj prišli preko povsem drugih virov: študija del in aktivno udeležbo na delavnicah Carlosa Castanede, Stanislava Grofa, Kena Wilberja, zasledovanja najnovejših teorij fizike o ustroju sveta in prakticiranjem praničnega zdravljenja in seveda prostega potapljanja, ki je ena od oblik prakticiranja holotropnih stanj zavesti.

 

Nivo 1. in 2. je dokaj lahko doseči, vendar ste popolnoma nemočni, dokler ne osvojite nivoja 3. Oziroma, povedano drugače: the pet nivojev sploh niso nivoji, temveč se med seboj ves čas prepletajo. Če eden od the nivojev ne deluje, oziroma smo ga slabo razvili, potem popolno razumevanje naše realnosti in naš vpliv nanjo ni mogoč. Običajno se zatakne pri tretjem nivoju, saj so programi, verjetja, predsodki, ki smo jih “pobrali” v toku življenja tako močni in prepričljivi, da se jih zelo težko znebimo, če sploh pridemo do tega, da to ni naša prava narava in da smo prevzeli tuja mnenja, verjetja,... ki nas držijo v tej realnosti, v „podganji dirki“, v nemoči, v vlogi žrtev...

 

V Centru Velosimed se trudimo, da bi ljudem omogočili prav to: doseči in preseči 3. nivo, saj smo mnenja, da je ta aspekt najpomembnejši, če želimo zares razumeti sebe in svet okoli nas in vse naše potenciale in jih tudi udejanjati. Povsem jasno je, zakaj je potrebno vseh pet nivojev, da lahko zares živimo polno življenje, počnemo tisto kar si želimo in svetu vračamo ljubezen: dokler naša duša ni prečiščena in nismo sposobni čistega namena (namen, ki je v skladu z univerzalnimi zakoni je vedno dober tako za nas, kot za našo okolico), nam enostavno ni dano, da bi udejanjali stvari, ki si jih želimo. Naj karikiram: „Da bi vsaj sosedu koza crknila“ je lahko želja zelo izkrivljenega 1. in 2. nivoja in kaže na popolno zablokiranost 3 – 5 nivojev. In ker je tam blokada se ta želja (na srečo!) ne bo izpolnila... Se bo pa manifestiral občutek jeze ali nemoči, ker ima nekdo več kot jaz in je oni kriv za mojo bedo in mu zato privoščim, da bi mu poginila koza. Torej Zakon privlačnosti deluje – vedno – samo dostikrat ne dobimo tistega kar si želimo, ker je naša zavest še večinoma nezavestna, oziroma nas vodijo naši podzavestni nefunkcionalni programi, verjetja, mnenja, definicije... Ja, tako preprosto je to!

 

Sicer pa si poglejte video, kjer je to razloženo še dosti lepše.

 

Modra misel

"Svoboda je samo negativni vidik celotnega fenomena, katerega pozitiven vidik je odgovornost. V resnici je svoboda v nevarnosti, dase izrod v golo arbitrarnost in samovoljo, če je ne živimo v smislu odgovornosti."

Viktor Frankl

 
  nameni, cilji | zanimivo | pogosta vprašanja | novičarska lista | slovar izrazov  
 
  OSTANIMO POVEZANI     |  2010 © Most-si d.o.o. Vse pravice pridržane KAZALO STRANI | AVTORJI